Política 05/10/2014

Mas: "Esperem que un cop hàgim votat el 9-N, el govern espanyol entengui d'una vegada el clam de Catalunya"

Ara / Agències
2 min

TarragonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit aquest diumenge en el fet que el 9 de novembre se celebrarà la consulta i ha afegit que espera que, després d'haver votat, el govern espanyol "entengui d'una vegada" que el debat s'ha de resoldre per la via del diàleg. "Hem donat totes les facilitats possibles perquè el govern espanyol entengués que això es podia fer de comú acord", ha recordat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Esperem que un cop hàgim votat el 9 de novembre, el govern espanyol entengui d'una vegada quin és el clam que hi ha a Catalunya", ha afegit en declaracions als periodistes en el XXV Concurs de Castells de Tarragona. Mas s'ha mostrat "sorprès en negatiu" del "no" del govern espanyol davant "més de dos terços del Parlament defensant la consulta, manifestacions de més d'un milió i mig de persones al carrer durant tres anys, i amb més del 95% dels ajuntaments donant-hi suport".

Consens i positivisme

"Anirem endavant i ho farem a la nostra manera, que vol dir amb consens polític, de manera positiva i constructiva", ha deixat clar el president, que ha valorat les declaracions del president espanyol, Mariano Rajoy –que ahir va dir que ni volen ni poden autoritzar la consulta–, assegurant que confirmen que "el problema no és que no puguin sinó que no volen". "És un problema de voluntat política; si volguessin el 9-N es podria fer perfectament. No és un problema ni de lleis, ni de tribunals constitucionals, ni de constitucions, sinó simplement de voluntat política", ha assegurat.

També ha defensat la necessitat de no donar detalls sobre els passos que seguirà el Govern i la majoria sobiranista: "Davant una hostilitat molt gran no ensenyarem totes les pistes perquè la nostra bona fe i la nostra bona voluntat no ha estat corresposta en absolut". El president, que ha estat rebut a la Tarraco Arena amb crits d'independència, ha negat tensions amb ERC: "És un tema molt complex i amb una diversitat enorme de les forces polítiques que hi donen suport, i el més important és que, no estant d'acord en alguns punts, estem dirigint el procés amb un consens bàsic".

stats