Política 30/07/2014

S'acaba la reunió a la Moncloa: Mas i Rajoy han parlat durant gairebé dues hores i mitja

Està previst que el president de la Generalitat comparegui des de la delegació catalana a Madrid a les 14.30 h. Moncloa apunta que no difondran cap comunicat fins que parli Mas

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La trobada entre Artur Mas i Mariano Rajoy a la Moncloa ha començat puntualment a les 11 h del matí. EFE

MadridSEGUEIX AQUÍ EL MINUT A MINUT DE LA COMPAREIXENÇA DE MAS DAVANT LA PREMSA

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ja s'ha acabat la reunió entre el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, a la Moncloa. La trobada ha durat gairebé dues hores i mitja, més que fa dos anys, en què els dos polítics es van reunir durant dues hores. Està previst que Mas comparegui des de la delegació catalana a Madrid, el centre Blanquerna, a dos quarts de tres.

Al carrer Alcalá ja està tot a punt per a la compareixença. Desenes de periodistes –hi ha diversos mitjans estrangers acreditats– esperen des de les 12.00 h que Mas arribi per fer balanç de l'esperada reunió. Fonts de la Moncloa han assenyalat que no es pronunciaran sobre la trobada fins que no hagi parlat el president de la Generalitat. Està previst que difonguin un comunicat, tot i que depenent de l'anunci que faci Mas, podria ser que algú del govern espanyol comparegui.

En qualsevol cas, la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha decidit convocar d'urgència una roda de premsa per valorar la trobada entre Mas i Rajoy, tot i no haver assistit a la reunió. La cita era per a les 13.30 h, però no ha començat a fins les 14.45 h. En una entrevista a TV3 aquest matí de dimecres ha assenyalat que la consulta és "innegociable" perquè "no es pot negociar sobre el que és il·legal".

Sense la bandera europea

La d'avui és la tercera reunió oficial d'Artur Mas amb Mariano Rajoy –l'última trobada, revelada per l'ARA, extraoficial, va ser l'agost de l'any passat, pocs dies abans de la Via Catalana–. En la de fa dos anys, després de la multitudinària manifestació de la Diada, Mas va comparèixer des del centre Blanquera acompanyat per la senyera i la bandera europea. Aquesta última, avui, no és al costat del faristol. Recordem que el lema de la manifestació de l'11 de Setembre del 2012 va ser 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

De les 11.00 a les 13.30 h

Mas ha arribat puntual a la cita, a les 11.00 h, i el president espanyol ha sortit a rebre'l prop d'una porta flanquejada per les banderes catalana, espanyola i europea a cada banda. Durant els primers minuts de la trobada, els quals han pogut gravar les càmeres, els dos polítics han parlat dels plans que tenen per a les vacances aquest agost. El president de la Generalitat ha dit que passarà uns dies a Menorca i Rajoy ha comentat que part del mes el passarà amb els sogres. En les imatges es veu que Mas ha arribat a la reunió amb una carpeta fornida de documents.

SEGUEIX AQUÍ EL MINUT A MINUT DE LA COMPAREIXENÇA DE MAS DAVANT LA PREMSA

stats