Política 06/09/2013

Mas i Rajoy exploren pactar una consulta 'light' el 2016 amb tres respostes possibles, segons 'Tiempo'

Segons la revista, busquen la manera que el president espanyol no es vegi obligat a prendre mesures excepcionals per defensar la unitat d'Espanya

Ara
1 min

BarcelonaMas i Rajoy estudien la fórmula per acostar posicions sobre la possibilitat de fer una consulta sobiranista pactada a Catalunya, segons informa aquest divendres 'Tiempo'. La revista assegura que experts de les dues parts treballen a fons per poder resoldre la crisi catalana. Segons 'Tiempo', estan explorant la possibilitat de fer una consulta prou 'light' perquè Rajoy no es vegi obligat a prendre mesures excepcionals per defensar la unitat d'Espanya. Això vol dir: endarrerir la consulta fins al 2016, que és quan acaba la legislatura de Mas –com ahir ja va apuntar el president– i incloure tres possibles respostes a la pregunta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una possible pregunta que s'estudia, sempre segons 'Tiempo', seria: "Quina relació prefereix que tingui Catalunya amb Espanya?" I les respostes: "Independència, manteniment de la situació actual o més grau d'autonomia".

'Tiempo' també explica que Mas i Rajoy s'han reunit cinc vegades en un any, que parlen sovint per telèfon i que el punt d'inflexió en les relacions es va viure en la inauguració del TGV entre Barcelona i la frontera francesa. Allà, Mas i Rajoy van compartir taula en un vagó amb el príncep Felip. L'ARA va avançar ahir a la nit que els dos presidents es van reunir de manera discreta fa una setmana a Madrid, el 29 d'agost, per explorar si hi ha marge per dialogar sobre la consulta.

stats