Política 22/07/2013

Mas avisa que un dèficit massa estricte per a Catalunya afectaria Espanya i el sud d'Europa

El president de la Generalitat demana a l'Estat que "no castigui" l'economia catalana

Acn
1 min

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat que, si l'Estat fixa un límit de dèficit massa estricte per a Catalunya, això perjudicarà el conjunt de l'economia espanyola i fins i tot del sud d'Europa. "Si no se'ns dóna el que necessitem no podrem estimular la nostra economia i, si no podem, el conjunt d'Espanya i del sud d'Europa ho patiran", ha declarat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha defensat que l'Estat ha de donar igualtat d'oportunitats a tots els territoris però no "igualitarismes" i, per això, ha reclamat que cal ajudar "i no castigar" les economies productives com la catalana que "estiren del carro". El president ha fet aquestes declaracions durant la inauguració d'un nou centre tecnològic i una nova planta de producció de Comexi, a Riudellots de la Selva.

En els propers dies, l'Estat ha de donar a conèixer l'objectiu de dèficit per a cada comunitat autònoma per aquest 2013. Mas considera que l'economia catalana és l'única que està preparada per fer un "salt qualitatiu en creixement econòmic" però que necessita que l'administració central ho permeti fixant "l'objectiu de dèficit que necessita Catalunya", per poder tenir marge per incentivar l'economia.

Ha demanat al govern espanyol que "ajudi" l'economia catalana i que "no la castigui". "Si no entenem que als grans motors productius com Catalunya se'ls ha d'ajudar, aleshores ens equivoquem", ha afirmat Mas, que considera que a Espanya "ha passat el contrari perquè, en paraules de Mas, "gairebé sempre" s'han primat territoris que no eren motors econòmics i no "arrossegaven el conjunt".

stats