Política 28/05/2016

Mas: "El 9-N l'Estat va estar contra les cordes com el 23-F, però pacíficament"

Homs fa una crida a "defensar Catalunya" a les urnes el 26-J

Efe
2 min
L'expresident de la Generalitat Artur Mas en l'acte de CDC a Calella.

CalellaL'expresident de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, ha afirmat aquest dissabte que en els últims 40 anys de democràcia l'Estat "només ha estat contra les cordes dues vegades", el 23 de febrer del 1981 amb "metralletes" i el 9 de novembre del 2014 amb una consulta pacífica i democràtica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi va haver una gran diferència: el 23-F va ser metralleta en mà protagonitzat per militars i guàrdies civils, i el 9-N va ser la ciutadania, les famílies i la gent a cop de vot i a cop d'urna, que democràticament van fer una aposta a favor del futur del país i la seva dignitat", ha subratllat Mas.

L'expresident ha assegurat que el 9-N va ser un dels moments que mai oblidarà del seu pas per la Generalitat i n'ha subratllat el caràcter cívic i democràtic, basat en una "aliança entre la ciutadania, 40.000 voluntaris i les institucions". Així ho ha defensat aquest dissabte en un acte de Convergència al far de Calella (Maresme) en suport als imputats per la consulta investigada per la justícia. També hi han assistit els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau. Homs, a més, ha llegit una carta de l'exvicepresidenta Joana Ortega.

Mas ha manifestat que el 9-N "no només va ser protagonitzat per un president i un país, va ser un repte democràtic".

"Qui va estar a l'altura de les circumstàncies va ser la gent que es va apuntar a la crida del seu govern, un govern que va gestionar la pitjor crisi amb decisions controvertides", ha afegit Homs, que ha subratllat que combatran les querelles "fins a les últimes conseqüències". El cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya a les eleccions generals ha afirmat també que el 26-J cal "tornar a les urnes per defensar Catalunya i acreditar que el seu futur serà esplendorós".

stats