Política 21/09/2014

Mas firmarà el decret de convocatòria del 9-N "la setmana que ve"

El president del Govern ha demanat al govern espanyol que "utilitzi la Constitució per deixar votar els catalans" i ha reiterat que és un tema de "voluntat política"

Ara
2 min
El president Artur Mas, amb l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, en l'acte del Tricentenari / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que firmarà el decret de convocatòria del 9-N "la setmana que ve", i ha afegit "en els pròxims dies". Mas ha demanat al govern espanyol que "utilitzi la Constitució per deixar votar els catalans" i no "per silenciar el poble de Catalunya". Mas ha assegurat que "ho poden fer perfectament". En aquest sentit, Mas ha llançat una pregunta retòrica: "On és el problema, en un poble que vol parlar o en una Constitució que ho prohibeix?". Mas ha participat en un acte de commemoració del Tricentenari a Cardona, que recorda el final de la Guerra de Successió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha reiterat que és un tema que cal resoldre “des de la política”, i que encara que el govern central “no ho vol entendre”, ho “haurà d'acabar fent”.

Mas ha afirmat que, després de l'aprovació de la llei de consultes, "estem plantant les llavors perquè el futur de Catalunya estigui a l'altura dels anhels que té la nació". Una llei que és el "marc legal" que empara el 9-N, i per això, Mas ha demanat a Madrid que ho "respecti". "No es tracta de saltar-se els marcs legals, sinó d'aprofitar-los", ha afirmat. El president del Govern ha asseverat que el que cal ara és "determinació, fermesa, habilitat i astúcia".

Mas ha remarcat el paper del primer ministre del Regne Unit, David Cameron, que ha deixat votar els escocesos sobre el seu futur. "Ell sí que és un demòcrata", ha afirmat Mas.

A l'acte de commemoració final de la Guerra de Successió del 1714 també hi ha assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i dirigents polítics com el conseller de Presidència, Francesc Homs; el líder d'ERC, Oriol Junqueras o el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull.

stats