Política 24/11/2014

Mas, al diari portuguès 'Público': "Tenim un govern que menysprea i amenaça Catalunya"

El president de la Generalitat s'hi pregunta si "els catalans som ciutadans de segona classe" i afirma que "Catalunya mereix una resposta en forma de papereta electoral"

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat en un article al diari portuguès 'Público' que el govern espanyol "menysprea i amenaça Catalunya", una estratègia que "només augmenta el nombre de persones a favor de la independència". Mas assegura que "estaríem molt contents" si l'executiu de Rajoy impulsés "una campanya com el Regne Unit va fer amb el 'Better Together' abans del referèndum d'Escòcia", en què va "tractar de persuadir". "Però, en comptes d'això, tenim un govern que menysprea i amenaça Catalunya", diu Mas, i afegeix que ha qualificat les grans manifestacions de "farsa inútil" i "antidemocràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas explica a l'article que "a Catalunya hi ha una majoria àmplia de ciutadans que volen votar i decidir el futur polític". En aquest sentit, diu que el 9-N va ser una jornada "exemplar i única" que es va dur a terme tot i que "el govern espanyol va intentar per tots els mitjans possibles espantar els ciutadans a través d'amenaces legals".

Per últim, Mas pregunta "per què no poden els catalans votar en un referèndum legal" i es qüestiona si els catalans "som ciutadans de segona classe". "Catalunya és un país antic, una nació obstinada i resistent, que va lluitar per mantenir la seva llengua, la cultura i la identitat", relata Mas a l'article. "No volem fer mal a ningú, i menys als nostres veïns espanyols", assevera. I conclou: "Catalunya mereix una resposta i aquesta resposta té forma d'una papereta electoral".

stats