Política 18/03/2013

Mas renunciaria a la independència i el sobiranisme a canvi de millor finançament i una consulta aigualida, segons 'El Mundo'

El president estaria disposat "a trencar amb ERC si Rajoy li permet salvar la cara"

Ara
1 min

BarcelonaArtur Mas hauria acceptat negociar amb Madrid a causa de la crisi, l'obligació de retallar encara més el dèficit i el fet que tan sols el govern espanyol li pot deixar diners, segons 'El Mundo'. El diari conservador manté que el president podria arribar a renunciar a la independència i al sobiranisme a canvi de millorar el finançament i d'una consulta aigualida que hauria de negociar amb Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'El Mundo' assegura que Mas ha arribat a la conclusió que la consulta només es podrà fer seguint la legalitat espanyola i que "qualsevol altra possibilitat no tindria cap credibilitat ni cap sentit". Per això apunta que el president podria fer la consulta acordada amb el govern espanyol i sense parlar d'independència, demanant sobre la conveniència d'un pacte fiscal o sobre la satisfacció dels catalans en la relació actual entre Catalunya i Espanya. A més, el diari manté que Mas estaria disposat "fins i tot a trencar amb ERC".

stats