Política 11/10/2016

El PP repesca l'exministra Ana Mato i la contracta com a assistenta parlamentària de l'Eurocambra

L'extitular de Sanitat, vinculada a la trama Gürtel, havia d'organitzar uns cursos al setembre que no s'han fet. El Parlament Europeu paga el seu sou

Laia Forès
2 min
L'exministra de Sanitat Ana Mato en una imatge d'arxiu

Brussel·lesTot i la seva vinculació a la trama Gürtel, que s'està jutjant des de fa uns dies a Madrid, el PP no ha dubtat a oferir una feina a l'exministra de Sanitat, Ana Mato. Com ja havia fet en altres ocasions amb exministres, el partit de Mariano Rajoy ha repescat Mato perquè es faci càrrec d'un cicle de conferències que el PP ha batejat com a "Universitat Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per organitzar el cicle de conferències, que ha de tenir lloc dues vegades l'any amb una durada d'una setmana, el PP ha col·locat l'exministra com a directora del fòrum i l'ha contractat com a assistenta local del grup del PP al Parlament Europeu, tal com apareix al web de la institució europea.

El PP va anunciar-ho a l'abril però en aquell moment no va trascendir que Mato seria contractada com a assistenta parlamentària, una feina que habitualment està molt lligada a l'activitat parlamentària i no a tasques paral·leles com un cicle de conferències. No obstant això, fonts del Parlament Europeu asseguren que la seva contractació respecta la normativa.

Conferències inexistents

El sou d'assistent de Mato el paga l'Eurocambra des del juny, moment en què l'exministra va ser fitxada pel grup parlamentari del PP. El primer cicle de conferències havia de celebrar-se al setembre però avui encara no s'ha celebrat. Les fonts del PP consultades per l'ARA justifiquen l'ajornament "per la situació política" a l'Estat.

Els assistents locals del Parlament Europeu treballen des del país d'origen dels eurodiputats als quals estan adscrits. En aquest cas, l'exministra treballa des de Madrid i no està obligada a trepitjar Brussel·les.

Ana Mato, que va ser eurodiputada entre el 2004 i el 2008, va dimitir del càrrec de ministra de Sanitat el novembre del 2014 després de fer-se públic que el jutge la considerava "partícep a títol lucratiu" dels delictes presumptament comesos pel seu marit, Jesús Sepúlveda, en el marc del cas de corrupció Gürtel.

stats