Política 13/07/2016

Mercè Conesa i Santi Vila es disputaran la presidència del consell nacional del Partit Demòcrata

Mas i Munté ja han registrat la voluntat de liderar 'ticket' presidencial de la nova CDC a la seu del partit

o.m.
2 min
Mercè Conesa, portaveu de CDC, en la roda de premsa / ACN

BarcelonaL'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha anunciat aquesta tarda a través de Twitter la seva candidatura a la presidència del consell nacional del Partit Demòcrata Català (PDC), que es triarà a través de primàries el proper 23 de juliol. Això posa en qüestió el fet que es presenti dins la candidatura que lideren Marta Pascal i David Bonvehí per a la direcció executiva del partit en la mesura que no es poden acumular més de dos càrrecs "tant institucionals com orgànics". Sent alcaldessa i presidenta del consell nacional, formar part de la direcció suposaria entrar en contradicció amb les bases establertes en el congrés fundacional. El seu rival serà el conseller de Cultura, Santi Vila, que ha registrat la seva candidatura a mitja tarda. Vila era un dels noms candidats a formar part d'una llista de consens com a encarregat de formació, però el règim d'incompatibilitats fa que els membres del Govern no puguin ser a la direcció executiva.

El president de CDC i expresident de la Generalitat, Artur Mas, i la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ja han registrat la seva candidatura de tàndem presidencial per pilotar el PDC. Ho han confirmat a l'ACN fonts coneixedores. Mas i Munté s'han apropat a la seu de Convergència al matí, després de la sessió de control al Parlament. El termini per registrar candidatures, tant a la direcció com a la presidència, acaba aquest mateix dimecres a les 20 hores.

Ignasi Planas, líder de Reagrupament, ha presentat a les sis de la tarda una llista sota el nom de 'Renovació' per tal de liderar el PDC.

Planas, després de formalitzar la candidatura, ha assegurat que els seus companys "vénen del món privat", sense experiència política, i ha posat com a objectiu "recuperar els votants que CDC ha perdut en els últims temps". Ha apuntat que hi ha hagut contactes amb altres sectors, però no han fructificat. "La candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí representa l'actual direcció", ha constatat.

stats