Política 18/07/2014

Merkel: "Comparteixo la posició del govern espanyol davant el debat de Catalunya"

Assegura que no vol ficar-se en una discussió de política espanyola però ha defensat "la integritat territorial dels estats"

Efe
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, en la roda de premsa d'avui / EFE

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha afirmat avui divendres que comparteix la posició del govern espanyol en el debat sobiranista de Catalunya, una posició contrària a la independència, i ha defensat la integritat territorial de tots els estats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Defensem la integritat territorial de tots els estats, que és una cosa totalment diferent a la independència d'una regió", ha manifestat Merkel en la seva tradicional roda de premsa d'estiu, en ser preguntada per la consulta que es prepara per al 9 de novembre i que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit que convocarà un cop aprovada la llei de consultes.

Merkel ha afegit que, més enllà d'aquesta declaració no té intencions de ficar-se en una discussió de la política interna espanyola. Tanmateix, ha posat com a exemple el cas d'Alemanya, amb el sistema federal dels 'länder' i les corporacions locals té que, segons la cancellera, donen "un gran espai per actuar i un alt grau d'autonomia".

Quan li han preguntat si està disposada a rebre el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, o l'entrenador del Baynern de Munic, Pep Guardiola –defensor de les tesis independentistes– per entendre millor el projecte sobiranista, Merkel ho ha descartat i ha deixat clar que ella comparteix la posició del govern espanyol.

"Comparteixo en aquest punt la posició del govern espanyol, més enllà d'això no vull intervenir en aquest debat. En tot cas, no estic preparant cap tipus de reunió", ha sentenciat.

stats