Política 02/02/2017

Més de 28.000 inscrits en la mobilització en suport a Mas, Ortega i Rigau

Les entitats organitzadores -l'ANC, Òmnium, l'AMI i l'AMC- asseguren que la xifra "desborda" les previsions i que "la mobilització serà històrica"

1 min
L'acusació popular demana sis anys de presó per a Mas, Rigau i Ortega pel 9-N

Ja són més de 28.000 les persones que s'han inscrit en la mobilització convocada per al 6 de febrer en suport a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, en els judicis que la setmana vinent se celebraran contra ells per haver organitzat la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entitats organitzadores de la mobilització, han assegurat en un comunicat enviat aquest dijous que la xifra "desborda" les previsions. De fet, a primera hora del matí d'aquest dijous ja hi havia més d'un centenar d'autocars inscrits.

Els convocants criden a la ciutadania a "participar i a inscriure's" a la pàgina web 9nsomtots.cat per "deixar petit el passeig Lluís Companys". A més, des de l'organització recomanen que els participants utilitzin transport públic i, en cas d'agafar el metro, aconsellen baixar a les estacions de plaça Urquinaona (L1 i L4), Barceloneta i Jaume I (L4) o plaça Tetuan (L2), per tal d'"evitar aglomeracions a l'estació d'Arc de Triomf", que és la més propera. Les entitats asseguren que "la mobilització serà històrica i que marcarà una fita molt important en previsió de mobilitzacions futures".

Entre els inscrits també hi ha el món de l'esport, ja que la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes s'ha sumat a la mobilització ciutadana.

stats