Política 28/12/2015

La mesa del Parlament planteja un possible ple d'investidura per a la setmana de Reis

La primera votació es produïria el 5 de gener, i la segona, el dia 7

M.colomer / N.orriols
2 min
Els diputats de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas, en primer terme, abans de començar la reunió de la mesa del Parlament / FRANCESC MELCION

BarcelonaDesprés de l'empat d'ahir a l'assemblea de la CUP, totes les mirades se centren en el consell polític previst per al dia 2 de gener. En previsió de si l'esquerra alternativa accepta la proposta d'acord de Junts pel Sí i Artur Mas com a president, la mesa del Parlament reunida aquest dilluns ha decidit reservar de manera "preventiva" l'agenda per un possible ple d'investidura la setmana de Reis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El calendari seria el següent (previsiblement): el discurs d'Artur Mas es produïria el dia 4 de gener, i la primera votació, el dia 5. A la primera volta, l'actual president en funcions necessitaria majoria absoluta per ser investit i, per tant, com a mínim sis vots favorables dels cupaires (per arribar als 68 diputats). Si no s'obté prou majoria, la segona votació es faria 48 hores després –el 7 de gener– en la qual només es requeriria la majoria simple (amb dos vots a favor de la CUP i l'abstenció de la resta, Mas seria president).

D'altra banda, s'ha decidit ajornar fins a l'any que ve el ple monogràfic sobre pobresa que havia sol·licitat el PSC i Catalunya Sí que es Pot (CSQP), tal com ha confirmat també el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, en una roda de premsa al Parlament. Després de demanar-lo des de fa setmanes, ha dit Coscubiela, fer-lo la darrera setmana de l'any tenia "poc sentit". A més, ha afegit, tenint en compte que fins el dia 2 de gener estarà pendent el desenllaç sobre si hi haurà o no finalment investidura.

Segons informa l'ACN, si hi hagués eleccions, i per tant s'allargués el caràcter en funcions del Govern, l'acord de la Mesa i la Junta també recull que no es bloquejarà la compareixença de consellers a la diputació permanent si se sol·liciten.

stats