Política 07/07/2017

Millo adverteix que el Govern quedarà "inhabilitat" com a interlocutor amb l'Estat si manté l'1-O

El delegat del govern espanyol acusa Forcadell i la mesa del Parlament de saltar-se "la legalitat vigent" en la seva declaració al TSJC

Agències
2 min
Millo adverteix que el Govern quedarà "inhabilitat" com a interlocutor amb l'Estat si manté l'1-O

BarcelonaEl delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha alertat aquest divendres que si els dirigents independentistes no abandonen el referèndum "quedaran inhabilitats com a interlocutors" per parlar amb l'executiu central sobre qualsevol altra qüestió. El dirigent popular ha reclamat "una rectificació" del Govern perquè no convoqui el referèndum de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha avisat que si no es produeix aquesta rectificació "hi haurà un moment en què aquests dirigents no estaran capacitats per representar el Govern" i que si fan el referèndum n'hauran de retre comptes davant la justícia. El delegat ha defensat que el govern espanyol ha de garantir que es compleixi la legalitat vigent i està convençut que "no hi haurà mai cap referèndum d'independència ni una legalitat paral·lela".

Millo ha fet aquestes declaracions després de declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a testimoni de la causa contra la mesa del Parlament per haver permès votar resolucions sobiranistes. Tot i que no ha detallat el contingut de la seva declaració davant del jutge, ha explicat que ha argumentat la posició del PP quan ell era el seu portaveu al Parlament "en defensa del compliment de la legalitat i de les sentències del Tribunal Constitucional (TC) "en els debats de la cambra. En aquest sentit, ha sostingut que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la mesa "van intentar situar-se per sobre de la legalitat vigent", i que no van respectar les sentències del TC.

D'altra banda, davant el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que va dictaminar ahir que utilitzar el mecanisme de lectura única per aprovar en un sol dia les lleis de desconnexió vulnera l'Estatut i la Constitució, Millo ha destacat que és "un nou indici que volen actuar fora del marc legal". A més, ha criticat JxSí per considerar que el CGE avala aquest mecanisme, cosa que veu com "un exercici d'imaginació i creativitat", perquè creu que el dictamen deixa clar que la lectura única només es pot utilitzar en uns supòsits que no corresponen al que pretenen JxSí i la CUP.

stats