Política 24/12/2012

Montoro assegura que el govern espanyol "no vol ni desitja" un xoc amb Catalunya

El ministre d'Hisenda ha representat l'executiu de Mariano Rajoy en l'acte de presa possessió d'Artur Mas

Acn
2 min
Artur Mas saluda el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la presa de possessió / REUTERS

BarcelonaEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat que el govern espanyol "no vol ni desitja" un xoc amb Catalunya. En una conversa informal amb periodistes en acabar la presa de possessió d'Artur Mas, Montoro ha explicat que ha saludat el president i ha afirmat que del discurs es queda amb la part dedicada a l'economia, un tema que segons ell ha estat "important" en les paraules de Mas. El ministre no s'ha referit a les qüestions més sobiranistes, però en ser preguntat sobre aquest aspecte ha dit que el govern espanyol no vol un "xoc de vaixells". S'ha referit així a les paraules de Mas durant el seu discurs, que ha reconegut que Catalunya i Espanya són dos vaixells "que van cap a la colisió". Montoro ha estat el màxim representant del govern espanyol en l'acte de presa de possessió d'Artur Mas com a president de la Generalitat que s'ha celebrat aquest dilluns al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En finalitzar l'acte, el ministre ha destacat en una conversa informal amb periodistes que el discurs de Mas havia tingut una part "important" sobre economia i que amb això es quedava. De fet, el ministre ha incidit en què el primer ha de ser l'economia i ha considerat que actualment "l'ordre dels factors sí que altera el producte".

Per a Montoro, la solució a la situació actual no passa per flexibilitzar el dèficit perquè ha dit que l'important és que els mercats tinguin confiança en els països i governs i això, segons ell, no se soluciona flexibilitzant el dèficit. En aquest sentit, ha assegurat que el govern espanyol no deixarà caure cap comunitat autònoma i que per això facilitarà liquiditat a les que ho demanin.

En matèria sobiranista, ha assegurat que el govern espanyol "no vol ni desitja" un xoc amb Catalunya. Ho ha dit després que Mas admetés que Espanya i Catalunya són dos vaixells que "van cap a la colisió" i que cal procurar evitar un xoc.

El ministre ha entrat al Saló Sant Jordi acompanyat de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sànchez Camacho, i ha seguit l'acte des de la primera fila assegut al costat de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i l'expresident de la Generalitat José Montilla.

stats