Política 14/04/2014

Navarro acusa el CATN de "no dir ben bé la veritat" quan situa una Catalunya independent dins de la UE

Demana a Rajoy i Mas "que pleguin" si no són capaços ni tan sols de dialogar

Sara González
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que l'informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional "no diu ben bé la veritat" quan apunta que una eventual Catalunya independent seguiria dins de la Unió Europea. Segons ell, en realitat quedaria "automàticament fora" de la UE, com han indicat en reiterades ocasions les autoritats europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels socialistes ha reivindicat als dirigent polítics, durant la presentació del seu llibre 'Insisteixo: la solució és federal' (Edicions Els Llums), que "diguin la veritat" a la ciutadania i no segueixin insistint que hi haurà una consulta que "en privat reconeixen" que no es farà. Navarro ha defensat que la ciutadania necessita polítics que diguin la veritat i que resolguin els problemes. "Si Rajoy i Mas són incapaços d'acordar ni tan sols de què volen dialogar que pleguin, perquè no serveixen per solucionar els problemes", ha etzibat.

El líder dels socialistes ha reivindicat que fa tot just un any i mig el PSOE no volia ni sentir a parlar d'una reforma federal de la Constitució i ara Alfredo Pérez Rubalcaba ja la considera el seu projecte. "Demostraré que no és tard, que ara és el moment que Espanya tingui un model federal", ha dit davant d'aquells que, segons ell, primer deien que no hi havia federalistes més enllà de les fronteres catalanes i que ara, en veure que el PSOE avala també aquest model, diuen que arriba massa tard.

Tant Navarro com l'expresident de la Generalitat José Montilla, que ha presentat el llibre, han reconegut que el PSC travessa "un moment difícil". Fins i tot el mateix Navarro ha admès que la situació interna del partit no és gens fàcil de gestionar. "La solució passa pel diàleg i la lleialtat interna", ha dit l'expresident.

stats