Política 09/01/2013

L'oposició en bloc demana la dimissió de Duran pel cas Pallerols

Reacció en cadena d'ERC, PSC, ICV, PP, C's i la CUP, que exigeixen "coherència i responsabilitat" al líder d'Unió Democràtica

Ara
2 min
AL PLE D'INVESTIDURA Josep A. Duran i Lleida va seguir des de la tribuna de convidats la primera sessió del debat d'investidura celebrat al Parlament.

BarcelonaLes reaccions de la resolució per l'acord judicial del cas Pallerols sobre el finançament irregular d'Unió Democràtica de Catalunya no s'han fet esperar. ERC, ICV-EUiA, PP,C's i la CUP han demanat públicament la dimissió del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, per l'acord pel qual els acusats han evitat l'ingrés a presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de Territori, Santi Vila, ha estat un dels pocs del sector convergent que ha parlat sobre la resolució. El conseller veu "absolutament necessari" que Unió doni explicacions pel cas Pallerols. El dirigent de CDC assegura que ja es veurà els propers dies si hi ha d'haver "responsabilitats polítiques". Les paraules de Santi Vila contrasten amb les dels alcaldes de Barcelona i Girona, Xavier Trias i Carles Puigdemont, respectivament, que, en una entrevista doble als estudis de TV3, han evitat mullar-se sobre el cas. "Ara no deu voler que ens barallem amb Unió?", ha dit Trias quan la periodista Ariadna Oltra ha tret el tema.

PP, PSC, ERC, ICV-EUIA, C's i la CUP demanen la dimissió directa

Des d'ERC, el soci que garantirà la governabilitat a CiU, el portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra, Oriol Amorós, ha demanat formalment a Unió que "s'assumeixin responsabilitats polítiques" al partit. Amorós ha demanat al líder democristià que "sigui coherent i actuï en consequència". El president d'ERC, Oriol Junqueras, també ha denunciat la resolució del cas Pallerols en dir que "en lloc d'acords amb la fiscalia, hi hauria d'haver sentències judicials".

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha carregat durament contra el líder d'Unió i ha considerat les explicacions de la formació democristiana de "presa de pèl i una indecència". Collboni ha demanat la dimissió de Duran dels seus càrrec dins el seu partit, i ha reclamat que "faci honor a les seves paraules" i compleixi la promesa de plegar si hi havia un delicte demostrat.

La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha titllat de "molt greu" la resolució del cas Pallerols. "Per primera vegada a la història una formació política reconeix que s'ha finançat irregularment". Per això la popular ha reclamat la dimissió de Duran i Lleida de manera "immediata" després que ha perdut tota la "credibilitat". Camacho va a més i també assegura que hauria de dimitir de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés.

Des d'iCV-EUiA, Dolors Camats ha demana al Govern que expliqui per què s'ha acordat no celebrar un judici que hagués estat exemple d'"higiene democràtica". De la mateixa manera ha demanat directament al president de la Generalitat, Artur Mas, que el cessi de tots els seus càrrecs públics. Igual que la CUP, que a banda de demanar "responsabilitats polítiques" ha assegurat que aquest casos suposen "un insult a tota la societat a l'hora d'eludir responsabilitats".

stats