POLÍTICA
Política 30/04/2014

Oriol Pujol diu que "no és casual" que el cas de les ITV s'estigui "allargant"

El diputat, que ha negat davant el jutge haver acceptat pagaments d'un empresari, diu que la policia tenia tota la informació des de fa més de dos anys

Laura Díaz-roig
2 min
Oriol Pujol Ferrusola torna a declarar per la trama de les ITV / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl diputat de CiU Oriol Pujol ha assegurat aquest dimecres que el fet que s'estigui allargant tant la instrucció del cas de les ITV "no és casual", com tampoc ho és, ha dit, com administra la informació la policia judicial. Ha subratllat que la nova informació que s'ha anat aportant a la causa està en mans de la policia des de fa més de dos anys i que aquest allargament no l'està "afavorint".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic configurant una teoria", ha dit en una atenció als mitjans al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després de declarar per un delicte de suborn a la trama de les ITV. No ha volgut concretar, però, les seves insinuacions.

Pujol ha negat haver rebut pagaments d'un empresari per votar en un sentit. per haver aconseguit que el grup de CiU votés a favor dels seus interessos a la llei de seguretat industrial aprovada el 2008.

"No he demanat ni directament ni indirectament cap import per beneficiar cap empresa en cap tràmit parlamentari ni en la llei de seguretat industrial ni cap altre", ha dit i s'ha mostrat satisfet d'haver-ho pogut aclarir davant del jutge. "La tramitació de les esmenes no es configura per pressions sinó per convenciment", ha afegit.

També ha recordat que l'any 2008 CiU estava a l'oposició i que, per tant, la seva votació no era tan rellevant com s'ha volgut fer entendre. Ha explicat que no coneixia a Puignou.

"Allargar el procés no em fa bé, però encara es pitjor quan assenyalen algú de forma aleatòria", ha dit en referència a la imputació de la seva dona, Anna Vidal. Hauria estat ella, segons el fiscal, qui va cobrar els diners a través de l'empresa de l'empresari Sergi Alsina.

Pujol ha explicat, com ja va fer ella ahir, que els pagaments eren per feines concretes que ella havia realitzat per l'empresari.

stats