Política 24/07/2015

L'economista Oriol Amat anirà de número 7 per Barcelona a la candidatura de Junts pel Sí

Es confirma que el líder de Súmate, Eduardo Reyes, serà el número 6 per la mateixa circumscripció

Ara / Agències
2 min

BarcelonaL'economista Oriol Amat anirà de número 7 a la candidatura Junts pel Sí, integrada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Ho ha anunciat aquest divendres el cap de llista, Raül Romeva, en una entrevista a BTV, en què també ha confirmat que el president de Súmate, Eduardo Reyes, serà el número 6.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amat, un perfil proper al món empresarial, és catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), president del Registre d'Experts Comptables i president de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (Accid). El seu nom ha estat proposat per CDC. Romeva ha destacat que "representa el rigor acadèmic en l'economia i la diversitat i transversalitat" de la candidatura.

"És un honor formar part d'aquesta llista"

En declaracions a Catalunya Ràdio, Amat ha assegurat que "és un honor" formar part de la llista unitària, i ha explicat que ha pres la decisió "amb el cor" i "pensant amb els meus pares i els meus cinc fills", després de parlar, entre d'altres, amb el president Artur Mas.

L'economista ha destacat la "transversalitat" de la candidatura i ha remarcat la importància que inclogui perfils vinculats amb món de l'economia, com el seu. "Un dels temes claus [del procés] és l'econòmic. S'ha de fer molta pedagogia sobre els greuges molt importants que pateix Catalunya en temes com les infraestructures i el dèficit fiscal, que afecten molt el món empresarial i, al final, les persones", ha subratllat Amat, que ha assegurat que se sent "totalment còmode" amb "tots els companys" que, de moment, conformen la llista.

Amat i Reyes se sumen a Raül Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras, que ocuparan els cinc primers llocs de la llista, i a l'entrenador del Bayern, Josep Guardiola, que tancarà la candidatura.

stats