CONFERÈNCIA NACIONAL D'ERC
Política 07/07/2013

Junqueras reclama un acord social per reduir l'IRPF a les rendes baixes

El líder d'ERC clou la conferència nacional instant partits, sindicats i patronals a buscar "un pacte per com sortir de la crisi"

Roger Tugas
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha clos la conferència nacional que els republicans han celebrat aquest cap de setmana a l'Hospitalet de Llobregat instant partits, Govern, sindicats i patronals a impulsar un pacte social de país per reduir l'impost de la renda a les rendes baixes i per buscar vies per sortir de la crisi. "Si depengués d'ERC, i un dia en dependrà, el primer que faríem seria rebaixar l'IVA", ha afirmat, un tribut que ara és competència de l'Estat, tot i que també ha recordat que un tram de l'IRPF sí que depèn de la Generalitat. "Ja que estem demanant un esforç a qui més té per ajudar a qui més ho necessita, plantegem-nos si com a país podem rebaixar una mica aquest tram de l'IRPF per a les rendes més baixes del país", ha demanat, ja que això "va directe al consum, ajudarà a reactivar l'economia i ajudarà els empresaris, comerciants i famílies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Junqueras ha cridat a buscar un acord en aquest àmbit i en la manera de prioritzar la sortida de la crisi. "Però no cadascú pel seu compte, plantegem-ho al voltant d'una taula, amb patronals, sindicats, Govern... Posem una mica de certesa en un marc d'incerteses", ha assegurat, per intentar buscar "un pacte per com sortir de la crisi". "Ensenyem que podem arribar a grans acords, [...] superem les petiteses de la política", ha reclamat.

El líder d'ERC ha realitzat un discurs dirigit al conjunt de la societat, reclamant que cadascú vetlli per ell mateix i per ajudar tothom. "Hem de decidir si ens barallem tots pel salvavides o intentem salvar el vaixell", ha exemplificat, ja que "l'única possibilitat que tenim per salvar a cadascú de nosaltres és salvar-nos tots junts". Així, ha situat la reivindicació de l'estat propi i de la fi del dèficit fiscal com un objectiu comú que beneficiaria el conjunt de la societat.

L'escoltaven representants internacionals, de la societat civil i de partits catalans com CDC (Josep Rull i Lluís Corominas), Unió (Benet Maimí), PSC (Esteve Terrades) i ICV-EUiA (Joan Mena). En acabar, els centenars d'oients que omplien La Farga han cantat de forma espontània 'Els Segadors'.

stats