La judicialització del procés
Política 07/09/2016

El PDC demana la compareixença de Rajoy al Congrés per perseguir l'oposició amb "el model veneçolà"

Confia que la junta de portaveus doni suport a la iniciativa perquè diu que es tracta d'una "qüestió democràtica"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La diputada Lourdes Ciuró i el portaveu del PDC, Francesc Homs, durant el registre de la petició de compareixença de Rajoy i Madrigal. EFE

MadridEl Partit Demòcrata Català ha registrat aquest dimecres una petició de compareixença del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, per les declaracions de la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, durant l'obertura de l'any judicial dimarts. Els nacionalistes catalans demanen a la resta de formacions que els donin suport en la reunió de la junta de portaveus, que està prevista per demà, perquè no es tracta d'una "qüestió relacionada amb l'independentisme", sinó amb els valors democràtics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, ha acusat Rajoy d'haver implantat a l'estat el "model veneçolà" per "perseguir els adversaris polítics amb qualsevol mètode", com ara "extorsions" de la Fiscalia, el Tribunal Constitucional i fins a cinc ministeris. La diputada dels nacionalistes catalans al Congrés Lourdes Ciuró ha reclamat que el president espanyol comparegui per donar explicacions sobre "l'Operació Catalunya" contra el sobiranisme català.

ERC té previst sumar-se demà a la petició durant la junta de portaveus. "Evidentment que ens hi sumarem", ha respost el portaveu dels republicans, Joan Tardà. Els dos partits independentistes, que tenen una estratègia conjunta a Madrid, tenen previst també demanar la compareixença de Madrigal a la comissió de Justícia un cop es constitueixin les comissions.

stats