Política 16/07/2012

El Cercle d'Economia rebutja un pacte fiscal equivalent al concert perquè seria inconstitucional

Josep Piqué defensa que els partits presentin propostes "assenyades i possibles" que encaixin en el marc legal i afavoreixin el consens

Pere Martí
1 min
El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl Cercle d'Economia s'ha posicionat avui en el debat sobre el pacte fiscal i ha descartat un model que sigui equivalent al concert econòmic perquè seria inconstitucional. El president de l'entitat, Josep Piqué, ha assegurat que els models basc i navarrès són "insolidaris" i ha instat els partits a presentar propostes "assenyades i possibles" que encaixin en el marc legal vigent i que ajudin a facilitar el consens en el ple de la setmana que ve al Parlament, recordant que si la proposta és unitària serà "més sòlida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un document fet públic, el Cercle ha evitat posicionar-se per un model concret, perquè la decisió és "política", però Piqué ha recomanat fixar-se en les estructures d'inspiració federal, com el cas alemany. El que sí que ha deixat clar és que la crisi no pot ser una excusa per ajornar el debat sobre el finançament de Catalunya perquè hi ha una "elevada insatisfacció" sobre el tracte fiscal que rep. L'exministre ha recordat que Catalunya ha expressat la seva voluntat de ser solidària, però també ha advertit que aquesta solidaritat no pot perjudicar la competitivitat de la comunitat solidària. Des del seu punt de vista, seria bo recuperar el consens que hi va haver pel pacte constitucional, tant a Catalunya com a Madrid.

stats