Política 23/05/2012

L'Estat va invertir el 2011 a Catalunya la meitat del que havia pressupostat

CiU assegura que de la inversió pressupostada l'any passat per Catalunya només s'ha executat el 7,1% del 15,2% del valor total que li preveien els pressupostos del 2011

Joan Faus
1 min

MadridEl diputat de CiU Pere Macias ha assegurat avui que de la inversió pressupostada l'any passat per Catalunya només s'ha executat el 7,1% del 15,2% del valor total que li preveien els pressupostos del 2011. És a dir, s'ha invertit la meitat del que es va comprometre l'anterior govern del PSOE. La xifra no inclou les aportacions a les empreses públiques però segons el diputat gairebé no varia el valor d'execució final.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una portaveu del ministeri de Foment ha assegurat a l'ARA que en el cas de Foment la inversió pressupostada pel 2011 a Catalunya era del 16% i es va executar finalment el 12,18%.

Macias també ha criticat, en la presentació al Congrés dels Diputats del pressupost del ministeri de Foment, la caiguda de les inversions previstes per aquest any. Ha recordat que Catalunya pateix la retallada més important en inversions de tot l'estat. Així, mentre els comptes del 2011 preveien una partida de 2.548,45 milions, aquesta xifra s'ha retallat fins a 1.403,21 milions, una reducció del 44,9%. D'aquesta manera, Catalunya tan sols rebria un 11,1% de la inversió regionalitzable total, un percentatge molt inferior a la seva població i sobretot al seu pes econòmic.

En aquest sentit, el diputat català ha acusat a la titular de Foment, Ana Pastor, d'abandonar a Catalunya en les partides d'inversió i ha posat diferents exemples. Ha demanat que “rescati o homologui” els peatges perquè “es pagui el mateix”. També ha retret a la ministra que hagi “abandonat” el corredor ferroviari mediterrani i el sistema de Rodalies. “Vostè no li fa cas a ningú. Inverteixen zero”, ha dit, abans d'alertar dels efectes que pot tenir sobre la seguretat de la xarxa.

stats