Política 18/01/2013

Santamaría sobre el cas Bárcenas: "Ni vaig veure ni se'm va oferir cap sobre amb diners"

La vicepresidenta del govern espanyol demana que "s'apliqui la llei amb totes les seves conseqüències" sobre l'extresorer del PP

Joan Faus
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres / EFE

Madrid"Ni vaig veure ni se'm va oferir cap sobre amb diners. Si ho hagués vist o escoltat no hauria callat", ha dit aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en relació amb les acusacions que la cúpula del PP va rebre diners en negre procedents de l'extresorer i exsenador del PP imputat pel cas Gürtel, Luis Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría es referia així a la seva etapa a l'àrea autonòmica del partit entre els anys 2004 i 2008, però ha evitat posar la mà al foc per la resta dels seus companys. "No estava al corrent del que feia [Bárcenas]", ha dit.

També ha demanat que "s'investigui fins al final" l'escàndol Bárcenas, que va tenir 22 milions d'euros a Suïssa, i que "es faci amb l'agilitat necessària per prendre mesures al més aviat possible". S'ha declarat sorpresa i indignada si es demostren les acusacions contra Bárcenas. "Indubtablement no tots som iguals, molta gent treballa amb honradesa a qualsevol partit. La immensa majoria fa el que ha de fer", ha assegurat. Ha negat, a més, que l'amnistia fiscal s'aprovés per protegir gent com Bárcenas.

stats