Política 25/11/2016

PP, PSOE i C's exclouen la resta de grups del primer pacte educatiu de la legislatura

Creen una subcomissió al Congrés per abordar la nova llei d'ensenyament,, que volen aprovar en mig any

Dani Sánchez Ugart
1 min
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, aquest dimarts al Congrés. EFE

MadridEl PP avança en la seva agenda dels "grans acords" per farcir de contingut una legislatura de difícil gestió per la minoria parlamentària. Ja ha fet el primer pas en un dels compromisos estrella del president espanyol, Mariano Rajoy, durant el seu debat d'investidura: el nou pacte nacional per l'educació. Però ho ha fet de bracet, només, dels dos partits que ell considera "constitucionalistes", el PSOE i Ciutadans. Els tres grups han subscrit aquest divendres un pacte per crear una subcomissió al Congrés per a la reforma educativa que es posa com a objectiu elaborar, en sis mesos, un informe que serveixi per fer la nova llei d'educació, que substituirà la Lomce.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest document, al qual hi ha tingut accés l'ARA, no hi ha les rúbriques dels altres partits de la cambra, que sí que participaran de la discussió al Congrés, perquè formaran part de la subcomissió. "Hem aconseguit que es posin d'acord els que no ho han fet en 40 anys i ara cal posar-se a treballar per arribar a un Pacte Nacional per l'Educació que duri una generació i no només una legislatura com ha passat fins ara", ha afirmat Marta Martín, portaveu d'Educació de C's al Congrés.

En el document es posa també negre sobre blanc la suspensió dels efectes acadèmics de les revàlides de la Lomce a què ja es va comprometre l'executiu i es fa una crida a què l'informe definitiu tingui "un ampli suport parlamentari i social", sense concretar si cal incorporar el vot favorable d'altres formacions de l'arc parlamentari espanyol, com Podem o els partits nacionalistes.

stats