Política 16/11/2016

El PP pressiona els socialistes pels pressupostos: "Per al PSOE és important contribuir a l'estabilitat"

El ministre de Cultura i portaveu del govern espanyol assegura que "l'IVA cultural no existeix" perquè els llibres "són cultura" i tenen un 4% de gravamen

Ara
2 min
Després de jurar el càrrec davant del rei, el ministre Íñigo Méndez de Vigo  va estrenar-se com a portaveu

BarcelonaEl govern espanyol continua la pressió sobre el PSOE per garantir-se l'aprovació dels pressupostos. El ministre d'Educació, Cultura i Esports i portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha demanat que els socialistes avalin els comptes perquè fins i tot per a ells és "important també" contribuir a l'estabilitat del país "en un moment complicat". En una entrevista a la Cope, el ministre ha apel·lat al "sentit d'estat" del PSOE, a qui ha emplaçat a escollir entre "seguir sent el gran partit de referència de l'esquerra i contribuir a la governabilitat o ser una altra cosa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Méndez de Vigo ha retret que alguns dirigents del partit hagin rebutjat els comptes sense veure'ls abans. Per això els ha demanat que no tinguin una posició "apriorística", i més quan el govern, ha reivindicat, té "la mà estesa i parlarà molt".

"Escenificació" al voltant de la Lomce

L'endemà que el Congrés fes el primer pas per suspendre la llei Wert el ministre d'Educació ha admès el "joc polític" i "l'escenificació" al voltant de la Lomce, però ha assegurat que l'acord de suspendre les revàlides "ja és el que anava a fer el govern", després del pacte amb Ciutadans. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'hi va comprometre en el discurs d'investidura.

Méndez de Vigo també ha dit que veu "bona voluntat" per assolir un pacte per l'educació que aglutini tots els partits.

En relació amb l'àmbit cultural, el ministre ha assegurat que l'IVA aplicat als espectacles en viu es reduirà "quan es pugui". De fet, ha afirmat que "l'IVA cultural no existeix" perquè la taxa del 21% no s'aplica als llibres, que tenen un 4% i "són cultura". "La idea que el PP vol gravar determinats aspectes perquè no vol cultura és una estupidesa monumental", ha assegurat, i ha argumentat: "A nosaltres ens agrada la cultura, els homes són més feliços amb ella".

stats