Política 06/10/2014

Sáenz de Santamaría: "Alguns que pretenen ser estat, abans haurien de pretendre ser un bon govern"

La vicepresidenta del govern espanyol tanca la porta a cap diàleg mentre es mantingui el repte sobiranista i ofereix "creixement i competitivitat, certesa i confiança", mentre "els altres només ofereixen incertesa, frustració, fractura i divisió"

Marc Colomer
2 min
Sáenz de Santamaría amb Alícia Sánchez-Camacho i altres dirigents del PP, avui a Barcelona, en una trobada de diputats del partit / CÈLIA ATSET

BarcelonaPer ser estat, abans cal saber governar. Ras i curt, aquest ha estat en resum el missatge que ha llançat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant una intervenció davant la junta directiva del PP a Catalunya a la qual ha volgut assistir aprofitant un viatge al país. "Alguns que pretenen ser un estat, abans haurien de pretendre ser un bon govern", ha etzibat la número dos del govern espanyol, que ha recitat les bondats de l'acció del govern espanyol a Catalunya, començant pels mecanismes a través del crèdit que garanteixen la liquiditat de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lluny de llançar cap proposta política que contribuís a conduir un diàleg polític entre institucions, Santamaría s'ha limitat a oferir "creixement i competitivitat, certesa i confiança" i ho ha contraposat a la "incertesa, frustració, fractura i divisió" que ha atribuït al pols sobiranista que manté el Govern i el Parlament. "Volem garantir el dret dels catalans a beneficiar-se de la recuperació i dels avantatges de l'economia espanyola" ha etzibat la vicepresidenta, que ha articulat el discurs de l'estima a Catalunya: "Catalunya mai ha estat un problema, sinó que ha estat sempre una prioritat". "Sempre ens hem preocupat de garantir els drets de tots vosaltres", encara ha afegit.

Apel·lacions retòriques al diàleg

Sigui com sigui, la vicepresidenta espanyola ha advertit un cop més que no pensen moure fitxa: "Seguirem fent el que s'hagi de fer quan calgui fer-ho amb la fermesa i la confiança que ofereix l'estat de dret amb la llei com a marc i el diàleg com a instrument". Perquè per Sáenz de Santamaría, "governar és complir la llei i assegurar que tothom la compleix, i elegir camins segurs i no horitzons irreals", i la consulta del 9-N és una "elecció impossible en el fons i la forma". "No es pot contraposar llei i democràcia. És fals, perquè ambdós conceptes són indissolubles", ha asseverat.

A Santamaría l'ha acompanyat també el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a més de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que ha arribat a retreure al Govern estigui centrat en la consulta mentre moren 8 persones a Sabadell per legionel·la: "Han utilitzat els diners de tots els catalans per subvencionar l'entramat separatista mentre no paguen farmàcies, avis, serveis socials i no es preocupen pels gravíssims casos de legionel·la i la mort de 8 persones a Sabadell".

Mas, Pujol i Duran

La líder del PP a Catalunya ha advertit el president de la Generalitat, Artur Mas, que "acabarà" com Jordi Pujol: "Sortirà per la porta del darrere perquè representa el mateix que Pujol, la bandera que tapa les vergonyes". També ha carregat contra el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a qui ha acusat de ser "còmplice" de l'independentisme per l'aposta del partit que dirigeix de defensar el 'sí-no' el 9-N.

També, Camacho ha carregat amb duresa contra la unitat dels partits sobiranistes, en considerar que "no hi ha unitat independentista, sinó unió d'interessos partidistes que es trencarà properament". I encara més, ha pronosticat que serà Oriol Junqueras qui "liderarà el procés independentista" quan, diu, el front pel 9-N es llenci els plats pel cap. "Estic cansada de tantes fotos històriques i gòtiques i metàfores marineres", ha conclòs.

stats