POLITICA
Política 10/03/2013

El PP afegeix llenya al foc i acusa el director dels Mossos d'"interferir" en la investigació de l'espionatge

El portaveu parlamentari del PP exigeix "responsabilitats" al Govern després que la policia espanyola hagi assegurat que Manel Prat va recollir una dona que sortia del pis del director de Método 3

Ara / Acn
2 min
La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, amb Enric Millo.

BarcelonaLluny d'asserenar els ànims, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha acusat el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, d'haver intentat "interferir" en la investigació de la policia espanyola sobre l'escàndol d'espionatge polític a Catalunya. Millo ha exigit "respostes" i "responsabilitats al Govern, caigui qui caigui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és un tema menor com el qualificava ahir ell [en referència al president de la Generalitat], perquè implica que el director general dels Mossos està interferint en un cas d'espionatge polític que investiga el jutge, els fiscals i la Policia Nacional", ha etzibat Millo. I encara més, ha afirmat: "No m'imagino el director general de la Policia o de la Guàrdia Civil interferint en una investigació judicial que porta un altre cos policial". Millo, en canvi, no s'ha referit al fet que la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, hagi rebutjat l'escorta dels Mossos d'Esquadra per posar-se en mans del CNP, policia a la qual ha confiat el cas d'espionatge en què s'ha vist immersa des del primer moment.

"Què tapa el Govern de CiU?"

Per Millo "la presència del cotxe de Manel Prat a la rodalia de la casa del director de Método 3 just abans de ser detingut i el fet que recollís una periodista que sortia del seu domicili és un tema molt greu que s'ha d'explicar". Malgrat això, Interior ha insistit aquests dies que aquest relat no és cert. El portaveu popular s'ha preguntat, però, "què hi feia el cotxe de Manel Prat allà".

"El director dels Mossos d'Esquadra era dins el vehicle o el vehicle policial va traslladar la periodista on l'esperava Prat? Què tem el Govern de CiU que el fa interferir en una investigació policial? Què ha de tapar, sobretot quan hem sabut que el director general de presons, Xavier Martorell, també està relacionat amb l'agència de detectius?", ha continuat. Els detinguts de Método 3, en canvi, van implicar en casos d'espionatge l'entorn d'Alícia Sánchez-Camacho. Més llenya al foc.

stats