Política 28/09/2012

Navarro: "Em presento com a candidat perquè crec fermament que el país necessita una alternativa"

El líder del PSC promet unes llistes "unitàries i plurals" i es presenta com a revulsiu a la "Catalunya trencada" d'Artur Mas

Sara González
2 min
Pere Navarro en l'acte de presentació de la seva candidatura / PERE VIRGILI

TerrassaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ja ha deixat ben clar que vol ser candidat. A Terrassa, ciutat que capitaneja des del 2003, envoltat de representants i entitats locals ha volgut esvair tots els dubtes sobre el seu futur: "Em presento com a candidat perquè crec fermament que el país necessita una alternativa". I és que Navarro considera que el PSC és el revulsiu que pot cosir la "Catalunya trencada" que s'hereta d'Artur Mas, la irresponsabilitat del qual", ha dit, "ha superat les seves pròpies decisions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari, que previsiblement diumenge pugnarà per ser cap de cartell amb Montserrat Tura, ha reconegut que el partit no fa l'elecció del candidat com hauria volgut, a través d'unes primàries, perquè el calendari "les ha convertit en materialment impossibles". Tot i això, ha promès que oferirà "un projecte unitari i plural" tant al programa com a les llistes electorals. "Estic segur que s'hi sentiran –a les llistes– representades totes les sensibilitats del socialisme català", ha afirmat.

Navarro ha dit que al país no li convé ni parlar d'independència ni de "consultes il·legals, com va fer dimecres Artur Mas". Ha reconegut que el pacte amb Espanya ha d'incorporar el dret a decidir del poble de Catalunya però no el dret a l'autodeterminació. Tot i que dijous el grup parlamentari va defensar al debat de política general la celebració d'una consulta encara que no tingui l'autorització de l'Estat, Navarro només ha dit durant la presentació de la seva candidatura que defensarà un referèndum "legal i pactat".

Nou mesos després de guanyar les primàries i esdevenir primer secretari del PSC, Navarro ha assegurat que no es resigna "a creure que hi ha una majoria social per la independència" ni a acceptar "aquest destí com a ineluctable". "No em resigno a assumir l'hegemonia independentista que s'ha volgut construir a Catalunya en pocs mesos", ha etzibat.

I és que el líder terrassenc considera que Mas ha generat un "problema molt gros" que ni ell mateix sap com resoldre i ha acusat el president de la Generalitat de sobreposar els interessos electoralistes als interessos de país convocant per al 25 de novembre les eleccions. "Coneixeu cap projecte més trist que el de separar-se, el de divorciar-se, el de trencar?", ha preguntat. Navarro s'ha postulat, doncs, com el garant de la "tercera via", la federal, "la via majoritària", la "d'avançar sense trencar".

stats