POLÍTICA
Política 31/12/2013

El PSC carrega contra el to "obsessiu" de Mas amb la consulta

Maurici Lucena lamenta la "manca d'autocrítica" del president en el discurs de Cap d'Any i que no parlés més dels seus plans per sortir de la crisi

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha deplorat aquest dimarts el to "obsessiu" i "monotemàtic" del missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat, Artur Mas. Per Lucena, el discurs va estar "mancat de la necessària autocrítica" i va resultar "sorprenent" que "no expliqués què hauria fet millor o què pensa fer el 2014 per millorar la situació de crisi". "Els que no tenen feina i els que pitjor ho estan passant no van notar empatia en el president", ha criticat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hi va haver el balanç que s'acostuma a fer en aquest tipus de discursos, ni econòmic ni legislatiu". Amb aquesta valoració de Maurici Lucena, els socialistes han volgut deixar clar que el missatge de Cap d'Any d'Artur Mas els va resultar pobre de contingut.

"Que fes referència a un esdeveniment de fa 300 anys i no expliqués els plans del Govern per al 2014 per acabar amb la crisi provocava una sensació de falta d'autocrítica que crida l'atenció", ha afegit el portaveu socialista. Lucena ha considerat, en aquest sentit, que l'"obsessió" del president respon al fet d'haver "apostat totes les seves cartes a una consulta per al 2014".

Pel PSC, el president hauria d'haver detallat "els seus plans relacionats amb l'economia per facilitar feina, crèdits a les empreses i famílies, i sobretot mesures públiques pels que menys recursos tenen".

Acordada i legal

Malgrat això, Lucena ha destacat també que, en parlar del dret a decidir, "el president va fer la petició a l'estat deixant clar que la consulta s'ha de fer acordada i en marc de la legalitat". "Això és positiu", ha dit el portaveu parlamentari del PSC.

stats