Política 11/11/2015

Els barons del PSOE abracen la idea de suprimir l'autonomia catalana

Ara / Europa Press
1 min
El futur nou president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page. EFE

MadridEls presidents de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i el d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, no han descartat avui que el Govern apliqui l'article 155 de la Constitució a Catalunya i suprimeixi de manera total o parcial l'autonomia si els independentistes mantenen el seu pols amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ells, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i tres presidents més, l'andalusa Susana Díaz, l'asturià Javier Fernández i l'aragonès Javier Lambán, a més del líder del PSC, Miquel Iceta, s'han reunit a Ferraz per analitzar la situació. Han fet pinya al voltant de Sánchez en el seu suport a Mariano Rajoy. En un eventual escenari en què el Parlament no faci cas al TC, el més expressiu ha estat García Page, en assegurar que "no és descartable" el 155: "La Constitució és vàlida de l'article 1 a l'últim", ha advertit. Lambán, per la seva banda, ha avisat que s'oposarà "radicalment per totes les vies jurídiques i polítiques" a qualsevol "fet o intenció" que des de l'independentisme català intenti "alterar la integritat territorial aragonesa".

Iceta ha estat el més clar a l'hora de rebutjar mesures dràstiques. Tot i que la Constitució hi és per ser "aplicada", l'article 155 no seria una opció que es tingués en compte "fins que no es produís una desviació greu".

stats