Política 18/07/2016

Sánchez espera de Rajoy "un govern conservador però no continuista"

El líder del PSOE presenta, sense gaire fe, Patxi López com a candidat del seu grup a seguir presidint el Congrés

Ferran Casas
1 min
Patxi López amb Micaela Navarro i Pedro Sánchez

MadridPedro Sánchez no serà aliat de Mariano Rajoy "ni per activa ni per passiva". No pot comptar amb ell però li aconsella que faci "un govern conservador però no continuista" per poder atreure formacions de dretes com ara C's, CDC o el PNB i així poder governar. Sense tancar la porta a ser la seva alternativa si el PP no se'n surt, el líder del PSOE ha recordat que l'espanyol és un sistema "presidencialista" i que ara és "l'hora de la democràcia representativa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas el líder del PSOE ha afirmat, en un discurs al Congrés davant els diputats i senadors del partit, que ara "cal saber amb què compta Rajoy", ja que és a qui "correspon presentar-se a la investidura". El líder del PSOE ha indicat que "Rajoy no pot comptar amb el PSOE ni per al govern ni per a la investidura, ha de buscar altres aliats".

Sánchez ha explicat que el seu candidat a la presidència del Congrés és Patxi López, que ho va ser a l'anterior legislatura, malgrat que té difícil seguir per les negociacions entre el PP i C's. Ha explicat que quan comenci la legislatura demanaran una comissió d'investigació sobre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la seva polèmica gestió. També ha afirmat que "mentre estigui en funcions el govern de Rajoy no pot defugir el control de les cambres".

stats