Política 17/10/2013

El PSOE proposa que es voti una reforma de la Constitució en els propers dos anys

Elena Valenciano defensa que és la manera de "decidir tots"

Efe
1 min
La número dos del PSOE, Elena Valenciano, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha dit aquest dijous que els catalans el que volen és votar i estan convençuts que ho faran. Per aquest motiu, ha proposat votar una reforma constitucional, que és una manera de "decidir tots" i trobar l'encaix de Catalunya de nou dins d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, Valenciano ha proposat obrir una ponència constitucional en els dos anys que queden de legislatura i votar una reforma de la carta magna, de manera que "les coses es col·locaran en un lloc diferent", ja que ara "per cada inacció del govern de Rajoy hi ha un augment de la pulsió nacionalista o separatista" i, al seu parer, "és necessari aturar-lo".

Valenciano ha considerat una "frivolitat" que l'expresident socialista madrileny Joaquín Leguina digués que si els "greuges" que denuncia Catalunya són "els 9.000 milions d'euros" que reclamen a l'Estat es poden pagar "si callen d'una vegada". S'ha referit també a la proposta del secretari del PSOE a Extremadura, Guillermo Fernández Vara, de refundar el PSC, i ha dit que seria "un desastre en termes electorals".

stats