Política 23/03/2017

El PSOE, el PP i C's recorreran al TC els pressupostos catalans la setmana que ve

Hernando busca la signatura de 50 diputats socialistes al Congrés per interposar-hi el recurs

Europa Press
2 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando / EFE

MadridEl PSOE recorrerà la setmana que ve, amb la signatura de 50 dels seus diputats al Congrés, la llei de pressupostos aprovada aquest dimecres pel Parlament català, per haver-hi inclòs una partida destinada a la celebració del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha confirmat el portaveu parlamentari socialista, Antonio Hernando, en una entrevista a la Cadena Cope en què ha recalcat que la llei és inconstitucional no només segons el parer dels socialistes, sinó també dels mateixos lletrats de la cambra.

Després de l'anunci dels socialistes, Ciutadans també ha anunciat que ha arribat a un acord amb el PP per fer el mateix, i recórrer els pressupostos al TC conjuntament.

El recurs davant el TC ja l'havia avançat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i Hernando ha puntualitzat que es concretarà amb les firmes de 50 diputats al Congrés.

El portaveu ha deixat clar que no concep que al Congrés dels Diputats pogués passar alguna cosa similar al que va passar al Parlament, que un grup prengués decisions en contra d'un informe "claríssim" dels serveis jurídics de la cambra.

Al seu parer, els partits independentistes ja han entrat "en el súmmum dels disbarats amb el tema de la desobediència" al Constitucional i, ara, als lletrats del Parlament. "Aquest tobogan de la desobediència a alguns els deu semblar molt divertit, però és una frivolitat davant l'Estat de Dret", ha avisat.

De la mateixa manera, ha dit que no s'imagina que el diputat del PDECat Francesc Homs, condemnat a 13 mesos d'inhabilitació per organitzar la consulta independentista del 9-N, pugui no acatar la sentència del Tribunal Suprem i pretendre seguir com a diputat, perquè seria un "disbarat".

En la seva opinió, el que succeirà és que, quan es notifiqui formalment la sentència, que ja és ferma perquè és del Tribunal Suprem, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, es posarà en contacte amb la Junta Electoral Central i aquesta junta dirà a Homs que ha perdut la condició de diputat.

"En aquell moment correrà la llista amb la qual el PDECat es va presentar a les eleccions, entrarà el següent i s'ha acabat. No m'imagino el senyor Homs intentant entrar a l'hemicicle quan hagi perdut la condició de diputat", ha reblat.

stats