Política 23/09/2012

Oriol Pujol anima Rajoy a "moure fitxa"

El líder de CDC anima el president espanyol a atendre les demandes catalanes si encara vol impedir la secessió

Ara
1 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, va fer pública al Parlament la carta del Palau.

LlagosteraEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha respost aquest diumenge al president del Govern, Mariano Rajoy, que si vol dialogar amb la Generalitat per aturar un procés de secessió, tal com va afirmar dissabte en un acte de partit a Ourense, "li toca a ell moure fitxa". "Si ell [Rajoy], que va dir que no al pacte fiscal ara diu que vol negociar, observarem que no estigui jugant amb els sentiments dels catalans. Si és cert que vol dialogar, li toca a ell moure fitxa", ha manifestat avui Pujol en un acte de partit a Llagostera (Gironès).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les declaracions de Pujol arriben després que Rajoy digués, sense esmentar ni el pacte fiscal ni la manifestació per la independència de Catalunya, que "avui toca parlar, avui toca dialogar", i va afegir que "per mi no quedarà". "Qui vulgui parlar i dialogar, estic a la seva disposició", va remarcar Rajoy, que va dir, a més, que "les solucions als problemes no s'arreglen creant altres problemes, això tothom ho entén".

D'altra banda, Pujol també ha explicat la proposta sobiranista en la qual des de Convergència estan treballant amb altres partits polítics per presentar durant el debat de política general, que començarà aquest proper dimarts. "No hi ha res concret, però segurament, per ser justos amb la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre, hi haurà el lema de 'Catalunya, nou estat d'Europa'", ha afirmat.

stats