POLÍTICA
Política 19/07/2012

ERC salva Mas d'haver de comparèixer al Parlament pel cas Palau

Els republicans han votat amb CiU a la junta de portaveus contra la compareixença del president

M.colomer
1 min

BarcelonaEls vots de CiU i ERC a la junta de portaveus del Parlament han salvat el president de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, d'haver de comparèixer al Parlament per donar explicacions pel suposat finançament irregular de Convergència, després que el jutge hagi fixat per al partit una fiança de 3,3 milions d'euros en considerar-lo responsable civil a títol lucratiu. La junta de portaveus s'havia convocat de forma extraordinària després que ICV-EUiA, SI i C's ho sol·licitessin formalment aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que ERC va ser un dels partits més actius i bel·ligerants la passada legislatura en la comissió d'investigació pel cas de suposat finançament irregular de Convergència –de fet, va portar a la Fiscalia les conclusions de la investigació, que reprodueix en bona part la interlocutòria judicial-, aquest dijous el partit ha optat per no participar del que considera que seria un "xou". "Volem tota la informació, però no volem ni xous ni espectacles", ha clamat la portaveu republicana, Anna Simó, que ha defensat a l'Ara la necessitat de no esquitxar la institució de la Presidència de la Generalitat de les suposades irregularitats de CDC.

Avís d'ERC

Ara bé, la portaveu d'ERC també ha advertit CDC que si en una setmana no demana voluntàriament la compareixença al Parlament els principals dirigents orgànics del partit, excepte el president de la Generalitat, llavors ERC ho sol·licitarà formalment. Davant aquestes compareixences, ja ha deixat clar que pensa actuar amb la mateixa bel·ligerància que va actuar l'anterior legislatura

stats