Política 15/11/2013

Plega la gerent del PSC imputada pel cas Método 3

La substituirà l'exdiputat David Pérez, ara regidor de l'Hospitalet i vinculat a José Zaragoza i Daniel Fernández

S.g.
2 min

Barcelona.La gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, que va ser imputada al juliol pel cas d'espionatge de Método 3, deixarà el seu càrrec a finals d'aquest mes. Segons ha pogut saber l'ARA, la decisió ja ha estat comunicada internament i Bruguer ja té substitut: l'exdiputat David Pérez, que ara és regidor de l'Hospitalet i que és un dirigent molt vinculat a històrics capitans del partit com José Zaragoza i Daniel Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del partit asseguren que Bruguer, molt afí a l'anterior direcció del PSC, considera que l'actual equip no li ha fet "prou confiança". Afegeixen que la imputació en el cas Método 3 ha accelerat la seva sortida però que el "malestar" s'estén a com s'està gestionant internament el partit. "Hi ha molt malestar entre els treballadors", asseguren fonts coneixedores de la situació.

Bruguer és una treballadora històrica del PSC. De fet, ja hi era quan Raimon Obiols n'era el primer secretari (1983-1996) i s'hi ha mantingut fins ara. El càrrec de gerent és estrictament tècnic i no polític, però la seva tasca comporta una estreta relació amb el secretari d'organització de torn, en aquest cas, Esteve Terradas, que va assumir el càrrec després de la imputació de Fernández en un cas derivat de la trama Mercuri fa quasi un any.

Sota la batuta de Zaragoza

Quan al juliol se li va comunicar la imputació a Bruguer, la policia també es va endur el seu ordinador de treball habitual per buscar "indicis o proves" que demostressin que el PSC va encarregar la gravació d'Alícia Sánchez-Camacho al Restaurant La Camarga. En aquell moment era Zaragoza el secretari d'organització del partit. Bruguer va negar en la seva declaració davant del jutge que el PSC encarregués la gravació.

stats