Política 14/10/2017

Ponsatí avisa el PP que no permetrà fer "ostatges els infants catalans per trencar la convivència"

La consellera d'Ensenyament respon així a les paraules d'Albiol i Dastís

Ara
1 min
La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, amb Puigdemont, Junqueras i Turull

BarcelonaClara Ponsatí ha sortit aquest dissabte en defensa de l'escola catalana. Després d'uns dies marcats per la pressió que PP i Ciutadans estan fent sobre el model educatiu –afirmant que s'adoctrinen els estudiants–, la consellera d'Ensenyament ha sortit al pas de les crítiques avui amb una sèrie d'apunts al seu compte de Twitter. Ponsatí ha assegurat que no permetran que "determinades acusacions infundades i mentides sense escrúpols facin ostatges els infants catalans per trencar la convivència".

La consellera ha defensat que "el sistema escolar català és i serà exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme". I ha considerat que "atacar la professionalitat i els valors dels nostres mestres és injuriar-los". Amb aquests tuits, Ponsatí ha respost a les crítiques que ha rebut l'escola catalana en els últims dies, entre les quals destaquen les del president del PPC, Xavier García Albiol, que aquest mateix dissabte ha assegurat que "en comptes d'ensenyar els nens, se'ls educa per odiar Espanya".

En els últims dies el PP està posant Ensenyament en el punt de mira, una estratègia encaminada a una possible aplicació de l'article 155 de la Constitució que retiri a la Generalitat les competències en educació. En aquesta estratègia s'hi emmarquen també les paraules del ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastís, a la televisió francesa CNews en què assegura que "l'espanyol està discriminat a les escoles catalanes".

stats