Política 21/07/2015

Procés Constituent reclama independents de pes i primàries per unir-se a Catalunya Sí que es Pot

La candidatura d'esquerres decideix aquest dissabte si s'afegeix a la confluència amb ICV, EUiA i Podem

Laia Vicens
1 min

BarcelonaProcés Constituent ha anunciat les seves condicions per tancar la confluència amb Catalunya Sí que es Pot, la candidatura que de moment inclou ICV, EUiA i Podem per al 27-S. El moviment impulsat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres reclama una presència "en llocs preeminents" de la candidatura d'independents –que no siguin "només estètica"– i persones "que representen la veu i el lideratge de lluites socials", i que la confecció de la llista es faci a través d'un procés de primàries. Així ho han explicat en una roda de premsa Sandra Ezquerra, Joan Sanpera i Neus Forcano, membres de la formació d'esquerres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Procés Constituent ha posat sobre la taula la necessitat de garantir "la regeneració democràtica", incloent-hi "processos de deliberació" i "presa de decisió" en assemblees i espais col·lectius constituïts "des de baix". Una altra de les seves demandes és que es comenci a pensar com s'estructuraria el futur grup parlamentari, i per això demanen un òrgan de coordinació de les forces de confluència.

Aquestes condicions s'han negociat durant tot el mes de juny en "reunions maratonianes" amb la resta de forces. Procés Constituent decidirà aquest dissabte en una assemblea extraordinària si s'acaba afegint a una candidatura. De moment, diuen, "tot segueix obert".

Arcadi Oliveres no serà el candidat "de forma definitiva"

En la roda de premsa també s'ha anunciat la decisió "de forma definitiva" i "personal" del fundador de Procés Constituent, Arcadi Oliveres, de no encapçalar la confluència d'esquerres Catalunya Sí que es Pot. Ara bé, la formació no descarta que Oliveres formi part de la llista.

stats