Política 13/10/2012

Puig carrega contra la delegació del govern espanyol per les dades sobre manifestants del 12-O

El conseller d'Interior acusa el govern espanyol de voler fer política xifrant en 65.000 els assistents, quan la Guàrdia Urbana parla de 6.000 persones

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha criticat aquest dissabte la delegació del govern espanyol a Catalunya pel recompte de manifestants que ha fet de la manifestació del Dia de la Hispanitat a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Puig ha lamentat que l'executiu espanyol caigui en el partidisme donant una versió de les dades que difereix molt de les oficials que ha comunicat la Guàrdia Urbana.

El conseller ha dit que aquest és un comportament més propi dels organitzadors de mobilitzacions, que sempre segueixen la tendència d'un recompte a l'alça.

En aquest cas, els convocants de la manifestació per la unitat d'Espanya van assegurar que hi havia 100.000 persones a la plaça Catalunya, mentre que la Guàrdia Urbana va rebaixar el nombre a 6.000. El govern espanyol parla de 60.000 assistents.

Puig ha assegurat que desconeix en què s'ha basat el càlcul del govern de Mariano Rajoy, a qui ha recordat que no té les competències en seguretat ciutadana.

stats