Política 27/08/2017

Puigdemont proposarà a Rajoy una transició "curta" però "molt negociada" si guanya el 'sí' l'1-O

El president reitera que els atemptats no canvien el full de ruta del Procés

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

BarcelonaQueda poc més d'un mes per a l'1 d'octubre i el Govern encara la recta final cap al referèndum sense que els atemptats de Barcelona i Cambrils alterin el full de ruta previst. Ho torna a reiterar el president del Govern, Carles Puigdemont, en una entrevista a 'El Nacional', on sosté que s'ha de "mantenir al màxim la normalitat", que significa "la derrota dels terroristes". El president nega que això signifiqui barrejar el Procés i els atemptats, i considera que les acusacions que ha rebut el Govern mentre treballava en l'emergència suposen "una ofensa a les víctimes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president no dona pistes sobre quan es convocarà el referèndum o quan s'ha d'aprovar la llei de transitorietat, dos dels dubtes que s'han de resoldre en els pròxims dies. El que sí que té clar és què ha de fer si l'1-O el 'sí' a al independència guanya: "La transició vindrà determinada pels resultats, per les reaccions de fora, per la mateixa reacció del sistema polític espanyol", apunta Puigdemont, que proposarà a Rajoy una transició "molt dialogada i molt negociada, però curta". Els temes que quedin per resoldre, assegura el president, s'hauran de parlar "amb calma" en una "comissió tripartida UE-Estat-Generalitat".

Puigdemont, que destaca la bona coordinació amb l'Estat en els atemptats, no confia que hi hagi cap canvi respecte a l'estratègia del govern espanyol amb el Procés. Tot i que l'1-O és a tocar, el president encara manté la porta oberta a negociar una votació pactada i, fins i tot, a replantejar la votació: "Si la voluntat del govern espanyol és fer possible que els catalans votem i acordar els temes, és obvi".

stats