REFUNDACIÓ NACIONALISTA
Política 07/05/2016

Puigdemont vol que els alcaldes liderin CDC

El president es posiciona a favor de crear un nou partit i s’obre a canviar-ne les sigles

Oriol March
2 min
Puigdemont vol que els alcaldes liderin CDC

BarcelonaDe mica en mica, Carles Puigdemont es va implicant en la vida interna de Convergència. Els dirigents del partit donen per fet que tindrà un lloc destacat en la futura direcció, i hi ha grups estructurats -quadres territorials i alcaldes- que li reclamen que assumeixi el lideratge ideològic de les sigles. El president de la Generalitat, en un missatge de complicitat mútua, va reclamar que els futurs comandants del partit provinguin del “planter de lideratges emergents” existent en el món municipal convergent. Com a alcalde de Girona, el seu nom ja havia aparegut en les travesses per guanyar pes de cara al procés de refundació, però les giragonses en la negociació amb la CUP el van catapultar en direcció a la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El contacte que manté Puigdemont amb els quadres locals del partit és constant, i alguns dels dirigents més propers -Albert Batet, alcalde de Valls, i David Bonvehí, home fort de CDC a les comarques centrals- són persones amb qui mantenia relació quan era diputat al Parlament. Fa pràcticament dues setmanes, quan aquest grup més proper al president va dinar amb ell a Sant Martí de Llémena (Gironès), una de les conclusions que van sortir de la trobada és que calen “nous lideratges a peu de carrer”, però no es va entrar a parlar de noms concrets. De fet, més d’un assistent -incloent-hi l’exalcalde de Girona- es va mostrar “incòmode” en la pugna oberta entre els grups de Jordi Turull, Germà Gordó i l’espai afí a Josep Rull.

En declaracions a l’ACN, Puigdemont va apuntar que el futur de CDC passa per fundar una nova eina basada en “nous missatges, nous llenguatges i noves formes de governar”. Totes aquestes novetats defensades pel president també afecten el nom del partit, que s’obre a canviar. “La militància no ha de tenir límits en les ambicions ni complexos”, va reflexionar. En les enquestes internes, els afiliats es mostren partidaris de mantenir Convergència a les sigles, però no hi ha cap decisió presa. Artur Mas encara no ha definit la seva posició.

En canvi, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) aprovarà avui una moció en què defensa una nova denominació per al partit. “Cal crear estructures noves des de la llibertat que ofereix un procés fundacional”, assenyala el text, que també demana “lideratges nous” i noves dinàmiques de funcionament. La JNC va entregar a Mas un document amb propostes per a la refundació en què reclama apartar temporalment els càrrecs del partit investigats per corrupció. Aquest és un dels assumptes més espinosos que s’han de debatre en la refundació de CDC, especialment després dels diversos processos judicials amb quadres del partit implicats.

stats