Política 18/04/2017

Pujol, Bárcenas i Aznar, a l'autobús de Podem que recorrerà Madrid per "desemmascarar la trama"

El secretari general de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha anunciat que el vehicle recorrerà Catalunya del 14 al 19 de maig

Ara / Europa Press
1 min

MadridDirigents de Podem, entre els quals el secretari general, Pablo Iglesias, i la portaveu parlamentària, Irene Montero, recorreran aquest dilluns Madrid a bord d'un autobús -que han batejat com a Tramabús- per "desemmascarar la trama".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu del partit és recórrer diversos punts de Madrid que considera claus per entendre com funcionen les relacions de poder a Espanya. El seu Tramabús, especialment decorat per a l'ocasió, inclou imatges de polítics com els expresidents José María Aznar i Felipe González, així com de la portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, el de la patronal Gerardo Díaz Ferrán o l'extresorer del PP Luis Bárcenas fent una botifarra. També hi apareix l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Montero ja va explicar en una entrevista amb Europa Press que una de les claus per desemmascarar "la trama" que, segons denuncien, conformen les relacions de poder entre les elits polítiques i empresarials a Espanya és "posar noms i cognoms a les grans famílies i propietaris que porten manant tants anys al país".

L'autobús no contravé l'ordenança de publicitat exterior de l'Ajuntament, de manera que, en principi, no tindrà problemes per circular pels carrers de la ciutat, segons fonts municipals.

Del 14 al 19 de maig, a Catalunya

El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha anunciat aquest dimarts que el bus també arribarà a Catalunya. Ho farà del 14 al 19 de maig però encara no s'ha pogut concretar qui hi pujarà. En roda de premsa al Parlament, Fachin ha afirmat que hi ha hagut un "sistema de governança" a Catalunya vinculat a la corrupció que justifica la presència del vehicle en territori català.

stats