Política 29/07/2013

Rajoy confirma que ja ha rebut la carta d'Artur Mas

Fonts governamentals assenyalen que el cap de l'Executiu donarà resposta "al seu moment"

Europa Press
1 min
PENDENTS DE LA RESPOSTA Amb la petició formal de la consulta via carta, la pilota és ara damunt la teulada de Mariano Rajoy. De fet, en la reunió secreta del març, Mas ja va instar Rajoy a pactar la fórmula per consultar els catalans. Aquest cop no pot defugir la resposta.

Madrid P { margin-bottom: 0.21cm; } El cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, ja ha rebut la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, a la qual donarà resposta com ha fet en altres ocasions però "en el seu moment", segons han indicat fonts del Palau de la Moncloa a Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta missiva, enviada divendres, Mas parla de la "necessitat d'abordar el diàleg i la negociació que permetin de manera pactada la celebració d'una consulta" en el "termini més breu possible", ja que, segons argumenta, hi ha "vies legals " per fer-la tal com recull l'informe elaborat pel Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Fonts governamentals han assenyalat que el cap de l'executiu donarà una resposta a aquesta carta, igual que ha fet en ocasions anteriors. Això sí, admeten que en aquest moment l'agenda de Rajoy està centrada en l'accident de Santiago de Compostel·la –aquesta tarda ha assistit al funeral– i el Ple del Congrés sobre l'anomenat cas Bárcenas que se celebra l'1 d'agost.

El mateix president de la Generalitat ha declarat avui que entén que per ara la seva carta continuï sense resposta. "No pretenc que es contesti en 48 hores. Entenc que hi ha altres preocupacions i altres obligacions. Estic segur que d'una manera o altra la resposta arribarà", ha manifestat.

stats