Política 09/11/2013

Rajoy: "Sobre la sobirania espanyola, que és única, no tinc res a dialogar"

El president espanyol demana al PSOE que se sumi sense recels al combat contra el sobiranisme català

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un fórum d'emprenedors

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, ja fa dies que vol deixar clar que el seu govern no farà cap concessió al dret a decidir que reivindica Catalunya. "Sobre la sobirania espanyola, que és única, no tinc res a reformar ni a dialogar", ha dit aquest dissabte contundentment des de la trobada interparlamentària del PP que se celebra a Còrdova. És més, ha demanat que en aquesta batalla no estiguin els populars sols. Rajoy ha convidat el PSOE a abandonar la seva proposta de reformar la Constitució i a "defensar el mateix a tot Espanya" perquè no vol que s'imposin "duanes" ni "fronteres" en una relació que fa "segles" que es manté.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha insistit que són tots els espanyols els que han de decidir sobre qüestions que afecten tota la ciutadania de l'Estat. De fet, ha defensat que l'actual Constitució ha permès el "major autogovern" dels territoris de tota la història d'Espanya i ha instat tots els partits a defensar les "regles del joc i de la convivència" que van ser avalades per tota la ciutadania. A més, ha recordat que va ser gràcies a la carta magna que l'estat espanyol va entrar a formar part de la Unió Europea. El president espanyol fins i tot ha parafrasejat una frase del portaveu parlamentari del PP de Catalunya, Enric Millo: "A la Unió Europea no van entrar 17 comunitats autònomes, va entrar Espanya".

Tot i això, Rajoy ha assegurat que, en tot cas, la Constitució es pot reformar, com demanen els socialistes, si es té clar l'objectiu final. "Jo no veig que en aquests moments ens porti enlloc la reforma de la Constitució", ha defensat el líder popular, donant un nou cop de porta a la tercera via.

stats