POLÍTICA
Política 09/10/2012

Rajoy activa el seu govern per neutralitzar el pols català

Triple ofensiva de Rajoy, Margallo i Gallardón per contrarestar l'auge sobiranista a Catalunya, però també al País Basc

Joan Rusiñol
1 min
Mariano Rajoy, al costat d'Antonio Basagoiti, en un acte a Sant Sebastià, per la campanya de les eleccions basques / REUTERS

Sant SebastiàEl camp nou vestit de senyera i clamant a favor de la independència de Catalunya durant el Barça-Madrid de diumenge és la gota que ha fet vessar el vas. El govern espanyol es mirava fins ara amb certa distància el gir català cap a l'estat propi seguint la màxima que els problemes, si es menyspreen, tendeixen a desaparèixer. Però el to reivindicatiu del derbi, sumat a les ambigüitats europees a l'entorn del pols d'Artur Mas i a la campanya internacionalitzadora del conflicte encetada per la Generalitat, han obligat Mariano Rajoy a canviar de ritme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I ha estat ell mateix que s'ha posat al capdavant de l'ofensiva espanyola, advertint que la independència és "un disbarat de colossals dimensions". També es mobilitzaven els ministres José Manuel García Margallo i Alberto Ruiz Gallardón per advertir que una Catalunya independent no té cabuda en la UE, però a més a més arrossegaria Espanya fora de l'euro.

Podeu llegir la crònica a l'Ara Premium

stats