Política 12/10/2014

Rajoy convida els partits catalans a aparcar la consulta en un article a 'El País'

El president del govern espanyol aprofita el Dia de la Hispanitat per insistir en l'oferiment de diàleg dins la legalitat

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimecres al Congrés / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha llançat un nou missatge perquè els partits catalans abandonin la intenció de fer la consulta i aparquin "imposicions i desafiaments" per redreçar el diàleg dins la legalitat amb l'Estat. Rajoy ha publicat l'article al diari 'El País' amb motiu del naixement de l'edició digital en català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president fa una crida als partits catalans a buscar "solucions realistes" davant d'una situació que, ha dit, "dol" a molts catalans i espanyols que no entenen "com un sentiment d'arrels tan profundes ens pretén ser extirpat del cor".

Rajoy, que publica l'article en el Dia de la Hispanitat, reivindica Espanya com un país "unit però no uniforme" i assegura que es capaç d'acollir el pluralisme com un actiu en què tothom participa de les riqueses dels altres "sense que es dilueixin les nostres".

Sobre el naixement de l'edició en català d''El País', Rajoy llança un encàrrec: "Estic segur que aquest mitjà contribuirà a portar a les llars catalanes un missatge molt clar: el de l'estima, tan profunda, del conjunt dels espanyols".

stats