Política 05/10/2011

Reagrupament expulsa el regidor de Tremp que va donar l'alcaldia al socialista Víctor Orrit

Joan Pasqual passa a ser regidor no adscrit

Acn
2 min

BarcelonaLa Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista ha oficialitzat l'expulsió del regidor de Tremp, Joan Pasqual, al no representar els principis de l'organització per la qual va ser escollit, després de votar a favor del candidat del PSC, Víctor Orrit, com a alcalde de la capital del Pallars Jussà. Pasqual va rebre el passat divendres una carta on se li va comunicar l'expulsió del partit. En el ple celebrat aquest dimecres a l'Ajuntament de Tremp s'ha informat que a partir d'ara Joan Pasqual serà regidor no adscrit. Joan Pasqual amb el seu vot va donar la l'alcaldia al socialista Víctor Orrit. A canvi, Pasqual va passar a formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tremp. El regidor de Reagrupament va optar per mantenir el PSC a l'Ajuntament en lloc de sumar-se a un front nacionalista format pels cinc regidors de CiU i el regidor de la coalició ERC-Solidaritat Independentista del Pallars que haurien pogut governar a la capital del Pallars Jussà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat que va enviar la Junta Directiva de Reagrupament en relació amb l'elecció de l'alcalde de l'Ajuntament de Tremp el passat dia 11 de juny del 2010 deia que 'les dinàmiques locals poden justificar pactes diversos, però vincular el vot a favor d'un candidat a l'obtenció d'un càrrec retribuït representa contradir els fonaments que han justificat el projecte de Reagrupament des del primer dia. Més encara quan l'alcalde escollit fa més de vint-i-cinc anys que és a l'Ajuntament i representa la cara més espanyolista del PSC, tal com demostra la seva actitud inexplicablement contrària a la celebració de la consulta sobre la independència a Tremp'.

Reagrupament expressava en el comunicat que no se sentia representat pel regidor de Tremp, Joan Pasqual, després de votar a favor del candidat del PSC com a alcalde i li demanava que tornés l'acta de regidor al no representar els principis de l'organització per la qual va ser escollit.

stats