Política 13/05/2016

Requena critica els lideratges “únics i exclusius” a CDC

Oriol March
2 min
Sílvia Requena va presentar el seu projecte a l’auditori de CDC.

BarcelonaEls eixos de la candidatura de Sílvia Requena a liderar la llista de Convergència al Congrés de Diputats han quedat clars després de només dues intervencions públiques: té intenció de presentar-se com a aspirant “de la base” i, de passada, criticar el funcionament actual del partit. “Ha sigut una formació orientada als quadres institucionals i a les persones que han tingut lideratges exclusius i únics”, va censurar ahir en la roda de premsa de presentació del seu projecte per a les primàries internes. Un missatge dirigit directament a la cúpula que lidera Artur Mas, a la qual situa al darrere del seu rival, Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“És el candidat de la direcció”, va assenyalar Requena, en referència al suport que ha rebut del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; de la consellera de la Presidència, Neus Munté, i de diversos alts càrrecs del partit. Darrere de la candidata des de l’aparell s’hi veu l’ombra de Germà Gordó, a qui totes les travesses situen com a candidat a la secretaria general de Convergència amb la vista posada en el congrés de refundació del juliol. Requena es va afanyar a desmentir aquest suport. “Per a tots els que em vulguin situar en un sol corrent o en un sol moviment intern, dic que formo part de molts”, va indicar la candidata, que va admetre que ha col·laborat amb Gordó amb “papers” relacionats amb assumptes d’igualtat -presideix la sectorial de CDC centrada en aquesta qüestió- i també amb el sector liberal.

Membres de la direcció consultats calculen que l’exconseller de Justícia pot arrenglerar-se al costat de Requena per “fer moviments en clau de congrés”. “Som conscients que hi haurà una part de vot de càstig que recollirà Homs”, apunten des de l’aparell. L’aspirant -insistent a l’hora d’explicar que s’està pagant la campanya, contractació d’una agència de comunicació inclosa, de la seva butxaca- va voler allunyar-se de les pugnes entre sectors i va presentar les primàries com un “motor de canvi”. “El meu objectiu és representar una família àmplia”, va apuntar Requena, partidària de fundar un nou partit i de mantenir, d’una manera o altra, Convergència al nom de la formació. Dues semblances, per cert, amb el model de partit que defensa Gordó.

Al migdia, els dos aspirants van coincidir per primera vegada en una reunió mantinguda entre la direcció i els candidats. Les federacions del partit ja s’estan movent per organitzar jornades -a Tarragona, per exemple, Homs hi té previstes diverses intervencions- que coincidiran amb la campanya interna per a la consulta del 21 de maig, que decidirà sobre el futur de CDC. Uns 17.000 militants tindran dret a opinar sobre la refundació i sobre qui ha de ser cap de llista al Congrés.

L’exconseller de la Presidència, en cas de ser escollit, seguirà una estratègia basada a explicar la refundació -el 20-D aquest assumpte no es va tocar- i a marcar perfil ideològic davant d’ERC. Això inclou crítiques als socis de Govern per la hipotètica pujada de l’IRPF a les rendes altes, que han passat factura a la cohesió de l’executiu.

stats