AGRESSIÓ POLÈMICA
Política 28/04/2014

Rosa Díez atribueix l'agressió a Navarro a "una gran tensió i a una violència insuportable"

La líder d'UPyD afirma que la redacció d'un projecte de Constitució catalana per part de jutges dóna una imatge des de fora de "país bananer"

Acn
2 min

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha assegurat aquest dilluns que l'agressió que va patir diumenge el primer secretari del PSC, Pere Navarro, demostra que hi ha "una gran tensió i una violència insuportable contra la política, els polítics i, particularment, a Catalunya". "És evident que hi ha una enorme tensió i una manca de llibertat d'aquells que no són nacionalistes", ha subratllat Díez, per afegir que fets com el de Navarro demostren que "la qualitat de la democràcia, la llibertat d'expressió i les fórmules per fer escoltar la veu de cadascú no són les correctes". "Em sembla que són actes molt rebutjables davant els quals no podem callar", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder d'UPyD, Rosa Díez, ha fet aquestes manifestacions al Congrés dels Diputats poc abans de participar a la reunió de la junta de portaveus on també ha titllat de "despropòsit" que un grup de jutges hagi començat a elaborar l'esborrany de la futura constitució de Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que "no ens ha de sorprendre" perquè, al seu parer, el president de la Generalitat, Artur Mas, és "el primer que se salta les sentències dels tribunals". "Vist des de fora és la imatge d'un país, en aquest cas Catalunya, bananer", ha conclòs.

Tot i que el mateix Santiago Vidal ja ha explicat que no es tracta d'un encàrrec oficial, la líder d'UPyD ha atribuït al govern de la Generalitat la petició als jutges per a l'elaboració del text perquè "suposo que està pagant per aquest encàrrec amb els diners de tots els espanyols" i considera que s'han de depurar responsabilitats "polítiques i penals". Finalment, ha dit que el Consell General del Poder Judicial haurà d'estudiar si l'elaboració d'aquest text és "punible" i també haurà de determinar si ho és que hi participi un magistrat de l'Audiència, en referència a Santiago Vidal.

stats